Meteen naar de inhoud

Meer Bomen in 2023

Ook dit jaar is de Castricumse afdeling van Meer Bomen Nu weer actief en hebben we dit jaar zelfs een samenwerking met de Gemeente Castricum! De afgelopen maanden zijn er op de bomenhub in Bakkum al bijna 10.000 boompjes verzameld en al veel daarvan gratis weggegeven aan boeren en burgers.

Waar we vorig jaar zelf heel veel boompjes aan het oogsten waren hebben we dit jaar de meeste boompjes ontvangen van de vrijwilligers van PWN. Zij verwijderen op diverse plekken in het Noordhollands Duinreservaat zaailingen, bijvoorbeeld om bijzonder duingebied open te houden en zo plaats te maken voor bijzondere plantensoorten. Deze boompjes werden voorheen versnipperd maar nu aan de bomenhub geleverd voor een tweede leven in een tuin of op een boerenerf!

Samenwerking

Op donderdag 26 januari zoeken we nog veel handjes! We gaan dan eenmalig zelf meehelpen met het redden van boompjes in het duingebied. Op een strook van 1 kilometer lang gaat PWN werkzaamheden uitvoeren en wordt de hele strook geruimd. Wij hebben op donderdag 26 januari de kans om nog heel veel boompjes te redden op deze locatie. Daar kunnen we nog heel wat hulp bij gebruiken. Gegarandeerd een heerlijk dagje uit. Meld je hier aan: https://bomenplanner.meerbomen.nu/events/579

Lees meer over de samenwerking met PWN in dit krantenartikel.

Ook is Meer Bomen Nu sinds afgelopen week actief in Beverwijk. In samenwerking met de gemeente Beverwijk en Landschap Noord-Holland oogsten we daar in verschillende stadsparken nabij het Rode Kruis Ziekenhuis. Aankomende zaterdagen zijn we daar te vinden.

Meer Bomen NU Agenda

DatumPlaatsLocatieMeer informatie en aanmelden
Woensdag 11 januarioogstdag
Bakkum
Duin & Boschhttps://bomenplanner.meerbomen.nu/events/674
Zaterdag 14 januarioogstdag BeverwijkPark Scheybeeckhttps://bomenplanner.meerbomen.nu/events/606
Zaterdag 21 januarioogstdag BeverwijkPark Westerhouthttps://bomenplanner.meerbomen.nu/events/608
Donderdag 26 januarioogstdag HeemskerkPWN gebied bij duiningang Oudendijkhttps://bomenplanner.meerbomen.nu/events/579
Zaterdag 28 januarioogstdag BeverwijkPark Westerhouthttps://bomenplanner.meerbomen.nu/events/609
Zaterdag 4 februariuitdeeldag BakkumBomenhub aan Duinenboschweg 

Wil je zelf boompjes planten? Kom dan een keer helpen en neem zelf de mooiste exemplaren mee naar huis. En noteer zaterdag 4 februari in je agenda. Dan organiseren we een grote openbare uitdeeldag en ben je welkom op de bomenhub tussen 10 en 13 uur om boompjes te komen halen!