Meteen naar de inhoud

Kinder-editie Repair Café

Het thema van de Kinderboekenweek is ‘Gi Ga Groen’. Tijdens deze Kinderboekenweek kun je op zaterdag 8 oktober in de bibliotheek langskomen met speelgoed dat stuk is.

Speelgoed weggooien doen veel mensen liever niet. Kinderen (en ouders) zijn vaak erg gehecht aan bepaalde knuffels, een treintje op batterijen of een op afstand bestuurbare auto. Die gooi je niet zomaar weg. Gelukkig kan speelgoed in een heel deel van de gevallen goed worden gerepareerd.

Wat wordt er allemaal gerepareerd?

Gooi speelgoed niet weg maar kom kijken hoe we het proberen te repareren. We repareren allerlei soorten speelgoed (bijvoorbeeld speelgoed op batterijen of opwindbaar), knuffelbeesten en stoffen poppen. Ook repareren we poppenkleertjes en verkleedkleding. Is je stepje stuk, daarmee kun je ook langskomen. We repareren geen fietsen. Verder is plastic speelgoed waar een onderdeel van is afgebroken vaak slecht te repareren. Elektrisch speelgoed dat heel goedkoop was, is vaak lastig te repareren of na reparatie snel opnieuw stuk. We zullen vooral tijd besteden aan speelgoed dat de moeite van het repareren waard is. Twijfel je of we iets kunnen repareren: kom gewoon langs om het te vragen.

Mist er een oog van een beer? Zorg zelf voor het onderdeel en we proberen te helpen om het eraan te zetten.

Je kijkt mee met de reparatie en helpt of denkt mee waar dat kan. Naast gerepareerde spullen brengt een Repair Café ook veel gezelligheid.

Wat Repair Café?

Het reguliere Repair Café wordt eens per twee maanden georganiseerd door Transitie Castricum en De Groene Bak in de bibliotheek. Transitie Castricum is een netwerk van Castricummers die aan de slag zijn om door middel van simpele oplossingen hun leven meer duurzaam, sociaal en lokaal te maken. De Groene Bak is een groep jonge mensen die wil inspireren om duurzamer te leven. Bibliotheek Kennemerwaard, vestiging Castricum zet zich in voor duurzaamheid. Dit Repair Café voor kinderspeelgoed is een extra editie.

Waar en wanneer?

Deze speciale versie van het Repair Café vindt plaats op zaterdag 8 oktober in de bibliotheek, Geesterduinweg 1 en is geopend van 12:30 tot 14:30 uur (let op: dus niet tot 15:30 uur zoals het reguliere Repair Café!). Wanneer het druk is, kunnen we mogelijk aan het eind van het Repair Café niet meer iedereen helpen. Wil je zeker zijn van reparatie, kom dan bijtijds. De entree is gratis maar giften zijn welkom. Je betaalt alleen voor eventuele materialen. Repareren en laten repareren is uiteraard op eigen risico.