Meteen naar de inhoud

Kapotte spullen? Repareer ze!

Repair Café op zaterdag 14 maart 2020 is geannuleerd

Mededeling Coronavirus

Het zal je niet zijn ontgaan dat er vandaag in verband met het Coronavirus binnen Nederland verregaande maatregelen zijn aangekondigd. Om het virus zo goed als mogelijk in te dammen zijn er vandaag door de minister president, het ministerie van VWS en het RIVM verscherpte maatregelen genomen in heel Nederland.

Als gevolg daarvan zullen we voor de evenementen of bijeenkomsten van Transitie Castricum telkens bekijken of het nog verstandig is deze door te laten gaan. We vinden dat uiteraard jammer, maar als het moet, is het niet anders.

Het Repair Café van a.s. zaterdag 14 maart komt in overleg met de organisatoren in ieder geval te vervallen. Je bent welkom op het Repair Café van 9 mei.

Via de website informeren we iedereen over nog te nemen besluiten over de evenementen die deze en begin van de komende maand gepland staan: het Soep Café op woensdag 18 maart, SAKKIEz naaien op 25 maart, het Transitie Café op 3 april en uiteraard het Transitie Treffen op 4 april.

De gezondheid van jou, je familie, collega’s en vrienden is de hoogste prioriteit.
Nu en in de verre toekomst  ;-)

Het Kernteam van Transitie Castricum

 

Transitie Castricum organiseert samen met De Groene Bak weer een Repair Café op zaterdag 14 maart 2020.

Je kan samen met de vrijwilligers aan de slag met kleine elektrische en huishoudelijke apparaten. Is je kapotte strijkbout nog te maken? En hoe zorg je dat je wekker het weer gaat doen? Verder is er hulp bij textielreparaties. Hoe repareer je een kledingstuk of haak- en breiwerk? Ook kun je komen voor advies bij computerproblemen en voor advies bij fietsreparaties. Je kijkt mee met de reparatie en helpt of denkt mee waar dat kan.

Naast gerepareerde spullen brengt een Repair Café ook veel gezelligheid. Je kunt wat drinken aan de bar van De Bakkerij en ideeën uitwisselen met andere bezoekers.

Het Repair Café  wordt eens per twee maanden georganiseerd door Transitie Castricum en De Groene Bak. De Groene Bak is een Castricumse beweging die jonge mensen wil inspireren duurzamer te leven. Transitie Castricum is een netwerk van Castricummers die aan de slag zijn om door middel van simpele oplossingen hun leven meer duurzaam, sociaal en lokaal te maken.

Het Repair Café vindt plaats op zaterdag 14 maart in De Bakkerij aan de Dorpsstraat 30 in Castricum en is geopend van 13:00 tot 16:00 uur. De  entree is gratis (giften zijn welkom). Je betaalt alleen voor eventuele materialen. Repareren en laten repareren is uiteraard op eigen risico.