Meteen naar de inhoud

Kapotte spullen? Repair Café in de bibliotheek

Transitie Castricum en de Groene Bak gaan het Repair Café weer opstarten, dit keer in de Bibliotheek van Castricum, op zaterdag 26 maart 2022. Kom ook langs!

Je kan samen met de vrijwilligers aan de slag met kleine elektrische en huishoudelijke apparaten. Is je kapotte strijkbout nog te maken? En hoe zorg je dat je waterkoker het weer gaat doen? Je kunt komen met apparaten die maximaal het formaat hebben van een stofzuiger. Kom je inderdaad met een stofzuiger? Stofzuigers worden alleen gerepareerd als er een lege zak in zit. Ook kun je komen voor eenvoudige reparaties aan computers en elektronica (of elektronisch speelgoed). Er is dit keer helaas geen hulp bij textielreparaties. Ook is er geen advies bij fietsreparaties. Je kijkt mee met de reparatie en helpt of denkt mee waar dat kan.

Naast gerepareerde spullen brengt een Repair Café ook veel gezelligheid. Je kunt koffie en thee drinken en ideeën uitwisselen met andere bezoekers.

Het Repair Café  wordt eens per twee maanden georganiseerd. Transitie Castricum is een netwerk van Castricummers die aan de slag zijn om door middel van simpele oplossingen hun leven meer duurzaam, sociaal en lokaal te maken. De Groene Bak is een groep jonge mensen die wil inspireren om duurzamer te leven. Bibliotheek Castricum zet zich in voor duurzaamheid.

Het Repair Café vindt plaats op zaterdag 26 maart in de bibliotheek (Geesterduinweg 1) en is geopend van 12:30 tot 15:30 uur (let op: dus niet van 13:00-16:00 uur zoals voorheen!).

De entree is gratis (giften zijn welkom, denk aan kleingeld). Je betaalt uiteraard wel voor eventuele reparatiematerialen.
Repareren en laten repareren is altijd op eigen risico.