Meteen naar de inhoud

Kapotte spullen? Duurzaam Advies?

Kom naar Repair Café op zaterdag 9 juli in de bibliotheek van Castricum.

Je kan samen met de vrijwilligers aan de slag met kleine elektrische en huishoudelijke apparaten. Is je kapotte strijkbout nog te maken? En hoe zorg je dat je waterkoker het weer gaat doen? Je kunt komen met apparaten die maximaal het formaat hebben van een stofzuiger.

Kom je inderdaad met een stofzuiger? Stofzuigers worden alleen gerepareerd als er een lege zak in zit. Ook kun je komen voor eenvoudige reparaties aan computers en elektronica of elektronisch speelgoed. Verder is er advies bij textielreparatie, waaronder ook advies bij haak- of breiwerk. Je kijkt mee met de reparatie en helpt of denkt mee waar dat kan. Naast gerepareerde spullen brengt een Repair Café ook veel gezelligheid. Je kunt koffie en thee drinken en ideeën uitwisselen met andere bezoekers. Er is geen advies bij fietsreparaties.

Er is een energiecoach van CALorie aanwezig die je kan voorzien van energie-advies. CALorie draait helemaal op vrijwilligers. De energiecoach heeft kennis en ervaring om mensen vooruit te helpen bij het verduurzamen van hun woning. Bijvoorbeeld energiebesparen, isoleren van je woning, warmtepomp, meedoen met de elektrische deelauto en andere aspecten van de energietransitie. Ook hebben ze een folder voor jou met 24 tips die je kunnen helpen om energie te besparen.

Wie het Repair Café bezoekt, kan daar dit keer dus zowel kapotte spullen (laten) repareren maar ook terecht voor allerhande energieadviezen.

Samen met De Groene Bak

Het Repair Café wordt eens per twee maanden georganiseerd door Transitie Castricum samen met De Groene Bak. De Groene Bak is een groep jonge mensen die wil inspireren om duurzamer te leven. CALorie is de energiecoöperatie in Castricum. Bibliotheek Kennemerwaard, vestiging Castricum, zet zich in voor duurzaamheid.

Waar en wanneer?

Het Repair Café vindt plaats op zaterdag 9 juli in de bibliotheek, Geesterduinweg 1 en is geopend van 12:30 tot 15:30 uur. Wanneer het druk is, kunnen we mogelijk aan het eind van het Repair Café niet meer iedereen helpen. Wil je zeker zijn van reparatie, kom dan bijtijds.

De entree is gratis maar giften zijn welkom. Je betaalt alleen voor eventuele materialen.

Repareren en laten repareren is uiteraard op eigen risico.