Meteen naar de inhoud

Groene Hub in het TT Café van 11 mei

Een Groene Hub, wat is dat nou weer? Dat weten wij eigenlijk ook niet precies. Het is een plek (of een netwerk van plekken) in Castricum. En daar gebeuren dingen: transitie-activiteiten. Waar zouden we die plaats in Castricum kunnen organiseren? En – als we zo’n plaats hebben – wat is daar dan allemaal te doen of te vinden? Dat bespreken we in het TT Café van 11 mei (niet op 4 mei).

Voor iedereen die iets wil met / in Castricum.

Een ruilplaats, een plaats om nieuwe ideeën uit te proberen: een experimenteerplaats, een plaats om spullen op te slaan, te creëren, samen te ondernemen als burgercoöperatie, om te …? Ja. Waar denk jij aan? Een centrale plaats waar allerlei activiteiten samenkomen, zoals de spaken van een wiel?

Even los van alle praktische bezwaren, stel nou eens dat het wel kan. Wat zie je dan?

Voorbeelden

Er zijn wereldwijd verschillende soorten initiatieven die je kunnen inspireren. Denk bijvoorbeeld aan een gezamenlijke opslag van spullen. Of denk aan een inspirerende werkplek voor ‘groene’ ondernemers. Zoals De Hub, of werkplaatsen als het MCU. Kunnen we ons laten inspireren door onze zuiderburen? Daar zie je allerlei initiatieven van Klimaatpioniers bij elkaar: de burgerschool.

Kunnen we samenwerken met de gemeente? Kijk bijvoorbeeld naar ideeën in dit document: inspiratieboek gemeenten voor de toekomst.

Wat gaan we doen?

We gaan bekijken wat er allemaal voor ideeën zijn: wat is er bijvoorbeeld beschikbaar aan ruimte? Leegstaande winkelpanden vallen op, maar ook andere ruimtes staan (een deel van de tijd) leeg. We kunnen ook kijken wat er allemaal leeft, beschikbaar is, gedeeld kan worden, georganiseerd kan worden, … in zo’n ruimte. Een kwestie van vraag en aanbod dus!

Welkom op vrijdagavond 11 mei 19:30 – 21:00 (inloop vanaf 19:00)
Lokatie: ClubMariz, Dorpsstraat 72 Castricum.
Kosten: gratis
(consumpties voor eigen rekening).