Meteen naar de inhoud

Groenbeurs in de Tuin van Kapitein Rommel

Op zaterdag 5 mei organiseert de Tuin van Kapitein Rommel van 10:00 – 15:00 uur een groenbeurs in de tuin. Dit keer in samenwerking met Transition Town Castricum

De groenbeurs

Enkele jaren geleden is gestart met deze Groenbeurs, die in samenwerking met Groei en Bloei wordt georganiseerd. De Groenbeurs wordt een dag waarop een enorme verscheidenheid aan tuinplanten wordt aangeboden en staat garant voor een paar heerlijke uurtjes tuinplezier. Op de Groenbeurs is er de mogelijkheid om planten te ruilen en planten te kopen. De Tuin zal ook planten uit de Tuin van Kapitein Rommel en planten die zijn opgekweekt in de eigen kas verkopen. Dit jaar wordt de verkoop uitgebreid met een aantal eenjarige planten en met zakjes bloemenzaad uit eigen tuin.
Op deze tuinbeurs wordt ook uitvoerig aan de innerlijke mens gedacht. Reeds bij de aanvang is er de mogelijkheid om in de ontmoetingsruimte en op het gezellige buitenterras te genieten van een overheerlijke kop koffie of (kruiden-)thee om u te wapenen tegen al dat tuingeweld. Naast de plantenruil en de verkoop van planten zal er ook aandacht besteed worden aan het jaar van de bij. De bijenstichting zal een presentatie geven en er worden nestkasten en bijenkasten verkocht.

Wat kun je vinden bij Transition Town

Ook wij zijn aanwezig. In onze kraam kunt u eetbare stekjes vinden die u zo in de tuin kunt zetten tussen de bloemen, dat is heel decoratief en nog lekker ook! Hoe zou het zijn als de prachtige planten in de tuin na de bloeiperiode opeens vruchten gingen dragen, die ook nog gegeten kunnen worden? Er zijn allerlei planten en bomen die – met weinig onderhoud – een smakelijke aanvulling op de maaltijd leveren. Wat dacht u bijvoorbeeld van een heerlijke courgette of pompoen uit uw eigen voortuin? Op 5 mei kunt u bij ons stekjes ruilen of gratis van ons krijgen want TT Castricum deelt uit. Graag vertellen we ook waarmee de werkgroep Permacultuur bezig is. Bijvoorbeeld over de Perma proeftuin bij de Amateur Tuinders Vereniging Castricum, locatie ‘De Bloemen’.

Genoeg redenen om langs te komen in de Tuin van Kapitein Rommel op 5 mei!