Meteen naar de inhoud

Gratis Filmvoorstelling No Impact Man

De Duurzame Week start met een gratis vertoning van de film “No Impact Man”. filmvertoning No Impact Man

6 t/m 13 november is het No Impact Week. Nederlanders & Vlamingen worden uitgedaagd een week lang te experimenteren met een duurzame(re) levensstijl. Het doel is te ervaren wat het verkleinen van je impact op het milieu kan betekenen voor jouw kwaliteit van leven.

Deelnemers treden in de voetsporen van ‘No Impact Man’ Colin Beavan. Een man uit New York die dit experiment een jaar lang volhield. Dit leidde tot een film, een boek en een regelmatig terugkerende No Impact Week in de Verenigde Staten waar inmiddels duizenden mensen aan deelnemen.

Geen perfectie

Beavan benadrukt: “Het gaat niet om perfectie, het gaat om leren“. Dit betekent dat deelnemers zo min mogelijk kopen, afval produceren en energie & water gebruiken. Ze eten zoveel mogelijk lokaal geproduceerd, seizoensgebonden & biologisch voedsel en verplaatsen zich zoveel mogelijk op eigen kracht (de trap i.p.v. de lift, etc.). De impact die ze wel hebben op het milieu wordt gecompenseerd met een goede daad voor de gemeenschap. Negatieve impact + Positieve impact is immers (symbolisch) ‘No Impact’.

No Impact Week in Castricum


Ook dit jaar gaan weer vele deelnemers het experiment aan. Transition Town Castricum is ambassadeur voor de No Impact Week in Castricum en we organiseren een filmvertoning en proberen zoveel mogelijk deelnemers mee te krijgen in het experiment. Het is zeker niet de verwachting of de wens van No Impact Man of de organisatie dat deelnemers na de week volledig ‘No Impact’ door het leven gaan. No Impact Week gaat om bewustwording, om ingesleten gewoontes tegen het licht te houden en simpelweg om de lol van het experiment.

Deelname kan individueel, maar het is ook mogelijk om met je gezin, als groep vrienden, een studentenhuis of afdeling van een organisatie of bedrijf mee te doen. Wie zich aanmeldt op www.noimpactweek.nl krijgt een Nederlandstalige handleiding waarin je stap voor stap per dag wordt meegenomen naar een steeds duurzamere levensstijl. Het begint met een dag geen nieuwe dingen kopen (naast voedsel), maar kan eindigen met een dag zonder elektriciteit, mobiele telefoon en televisie. De handleiding staat vol met overlevingstips!

No Impact Week: Het is een uitdaging, wie gaat ‘m aan?

De Filmvertoning


Locatie: Corso Bioscoop, zondag 6 november om 11:00 uur. Reserveren bij Corso bioscoop wordt aangeraden. Toegang gratis.
Let op: de film is Engelstalig zonder ondertitels