Meteen naar de inhoud

Gratis Cradle to Cradle evenement

Wat is dat eigenlijk, Cradle to Cradle?

Het boek Cradle - to - Cradle

Het boek Cradle - to - Cradle

“Het Cradle to Cradle concept is een nieuwe kijk op duurzaam ontwerpen”

Aldus de site www.cradletocradle.nl. De kern van Cradle to Cradle principe ligt in het concept; afval is voedsel. Alle gebruikte materialen zouden na hun leven in het ene product, nuttig kunnen worden ingezet in een ander product. Hierbij zou geen kwaliteitsverlies mogen zijn en alle restproducten moeten hergebruikt kunnen worden of milieuneutraal zijn. Deze kringloop is dan compleet…. en afval is voedsel.
Wikipedia voegt daar nog aan toe: “Het streven van de cradle to cradle (C2C) visie gaat verder; het voorzien in onze eigen noden en de toekomstige generaties van meer mogelijkheden voorzien. Probeer in plaats van minder slecht, goed te zijn.”

Goed in plaats van minder slecht

Dat kan dan toch ook in Castricum? Op de bijeenkomst over dit onderwerp gaan we kijken wat Cradle to Cradle is, hoe het uitgevoerd wordt en hoe je het principe zelf kan toepassen. Want dat is natuurlijk een leuke uitdaging. Om alle aanwezigen een goed beeld te geven wat Cradle to Cradle is, starten we de avond met een vertoning van de documentaire “Afval = Voedsel”. Aansluitend gaan we luisteren naar Miranda Atsma van cradletocradle.nl die ons bijpraat over Cradle to Cradle in Nederland en met verschillende voorbeelden duidelijk maakt wat we kunnen doen. Daarna gaan we met elkaar in discussie of kunnen er vragen worden gesteld aan Miranda.

De Cradle to Cradle avond

Locatie: Tromp Medical, Oude Haarlemmerweg 75 Castricum. De avond start om 20:00 uur, inloop vanaf 19:45. Aanmelden wordt op prijs gesteld i.v.m. koffie (ttcastricum@gmail.com). Toegang gratis.