Meteen naar de inhoud

Genoeg Team bij Transistion Town Castricum

Genoeg Team  wordt onderdeel van Transistion Town Castricum

Vorige maand is het kersverse Transistion Town Castricum versterkt met het al ruim 2 jaar bestaande Genoeg Team Castricum. Aangezien de doelstellingen van beide groepen nagenoeg hetzelfde zijn heeft het Genoeg Team op haar laatste bijeenkomst besloten onderdeel te worden van Transistion Towns. Het Genoeg Team blijft als team bestaan, maar zal als werkgroep  het werk van Transition Towns gaan ondersteunen.Werkgroep - genoeg

Het Genoeg  Team heeft zich de afgelopen twee jaar opvallend onopvallend maar doeltreffend bezig gehouden met kleine lokale acties, die de Castricumse bevolking prikkelden zich eens af te vragen:

–        Vervuilen we met z’n allen de aarde nog niet genoeg ?

–        Mag het ook ‘een onsje’ minder zijn?

–        En wanneer zeggen we dat het genoeg is ?

Speerpunten tot nu toe waren:

–        anti-vuurwerk-actie

–        het groenbeleid van de gemeente Castricum

–        diervriendelijkheid

–        hergebruik en reparatie van spullen

–        minder plastic en een eigen boodschappentas mee

–        uitwisselen van locale producten en recepten

–        genoeg-van-gladheid actie door sneeuwruimen

 

Het Genoeg Team heeft de uitdaging van de Locale Maaltijd opgepakt en uitgevoerd met een minimum aan kilometers. Het is duidelijk dat het GenoegTeam en Transition Towns werken aan de Locale Veerkracht  van Castricum en dus een goede match beloven te zijn. Wilt u meer weten over het Genoeg Team of meedoen aan een specifieke activiteit, dan kunt u dat melden via deze website. Iemand van het Genoegteam neemt dan contact met u op.