Meteen naar de inhoud

Gemeentehuis Invasie 10-10-2014

De Dag van de Duurzaamheid is meer dan geslaagd volgens mij, ik heb er enorm van genoten. Wat een creativiteit! En wat een geweldige sfeer. Ook de lezingen, die ik gehoord heb waren zeer inspirerend van Jan Juffermans over onze ‘Mondiale Voetafdruk‘ en Jurgen v.d. Heijden over Calorie, onze eigen Castricumse energie Coop.
De muziek nodigde mij uit de vloer op te gaan wat ik al lang niet meer gedaan had. Als altijd gold: als er 1 schaap over de dam is volgen er meer en ja hoor vervolgens gingen er meer voetjes van de vloer. Leuk! Van meerdere mensen, waaronder Mw. Ans Pelzer, Wethouder v.d. Gemeente, die ook vertelde dat de burgemeester heel enthousiast was, dat het een happening is die jaarlijks terug zou moeten komen en daar ben ik het helemaal mee eens.

Het buffet van LETSA was overweldigend om te zien en verrukkelijk om van te eten. De taarten, de soepen, de quiches en hartige taarten, de salades waren allemaal even lekker. De service van de dames met een smile en duidelijke trots om hun culinaire hoogstandjes aan te bieden, en de prijzen eenmalig lijkt me!!!
Harrie van Dalen van LETSA Alkmaar sprak zijn bewondering uit voor LETSA Castricum en voor TT, hij vond het een geweldige organisatie. Het was leuk om te zien dat er meerdere LETSA leden uit Alkmaar aanwezig waren. Ik heb hem verteld hoe het geheel ontstaan is en dat dan iedereen z’n eigen ding doet, waardoor het overzichtelijk blijft. Dat de overall focus dan toch een stevige klus is lijkt me duidelijk. De Geef en Zonnetjes tafels van de Ruilkring vielen een beetje in het niet, vielen linksaf uit beeld, doordat mensen binnen kwamen en hen blik vooruit werd getrokken. Dat is een aandachtspunt voor volgend jaar lijkt me.

Mijn verdere enthousiasme ging uit naar de Creatieve Wieven, wat een explosie van creativiteit en dat allemaal uit hergebruik. De vooral meisjes, die rondliepen in de meest exotische en vooral geestige creaties, verlevendigde het hele, ik zou zeggen marktgebeuren en lieten de wijdere invloed van de Creatieve Wieven, die er zelf ook prachtig uitzagen overduidelijk zien. En dan ‘onze Corrie’, die constant omringd was door kinderen die zich lieten inspireren door haar, om van afval verpakkingen de meest leuke gadgets te maken. Ze waren een en al aandacht en Corrie heeft volgens mij van de hele verdere opzet nauwelijks iets meegekregen, zo druk had ze het ermee. De stand van de Permatuingroep zag er prachtig en smakelijk uit, het was de ‘meest groene stand’ en trok veel bekijks.

Beseffend dat ik lang niet volledig ben geweest ga ik een punt achter dit verhaal zetten, maar toch niet na De Tuin van Kapitein Rommel te hebben genoemd, de eerste initiatiefnemer voor dit bruisende festijn, Calorie, die met Transition Town Castricum uitgenodigd werden hieraan mee te werken, Repair Cafe, de Bibliotheek Kennemerwaard, afd. Castricum, de Groene Bak, Vogelaars, PWN, met grote tanks overheerlijk vers water, en meerdere kringloop en recycle shops… and last but not least de geweldig swingende band waarvan ik tot mijn spijt de naam niet weet, alleen die van Richard Wiggers, dank dank dank aan allen!!! If it’s not Sustainable, it’s not Fun! (als het niet duurzaam is, is het niet leuk.)
of zoals Corrie Hermann het op de achterkant van de Castricummer verwoordde: Duurzaam is Gewoon Leuk! En Leuk was het en Duurzaam? Dat mogen jullie zelf invullen!

Wies Postma
11 – 10 – 2014
TT Castricum