Meteen naar de inhoud

Filmavond “Verspilling”

Verspilling

 

 

Woensdag 29 juni 2011 organiseert TT Castricum een filmavond met als thema: “Verspilling”.

Onze hoge mate van consumptie staat op gespannen voet met de dalende olievoorraden en met de uitputting van grondstoffen. Na gebruik gooien we veel weg, wat leidt tot veel afval. Ook datgene wat we nog goed kunnen gebruiken, wordt vaak afgedankt. TT Castricum wil met andere ogen naar deze verspilling kijken en hergebruik stimuleren.

We vertonen de korte film: “The story of stuff”. De film gaat in op vragen als: waarom gooien we zoveel weg en hoe kan het dat producten die van ver weg komen toch zo goedkoop zijn? Waarom is het goedkoper om een nieuwe televisie te kopen dan de oude te laten repareren? Na de pauze zullen we individueel en gezamenlijk nadenken over oplossingsrichtingen: wat kunnen we zelf doen?

Op de filmavond ben je welkom vanaf 19:45 en we beginnen om 20:00 met de film. Aanmelden is niet verplicht, maar wordt op prijs gesteld. (mail: castricum@transitiontowns.nl). Bibliotheek Kennemerwaard, locatie Castricum (Geesterduinweg 1).

Ken je mensen uit de CAL gemeenten die geïnteresseerd kunnen zijn? Breng ze op de hoogte. De toegang is wederom gratis, er zal een bijdrage gevraagd worden voor koffie en thee.