Meteen naar de inhoud

Feest op 4 maart – 12,5 jarig jubileum TC

Ergens in 2009 zette Marleen Heeman een advertentie op de initiatieven-pagina van Transitie Nederland. Ze wilde graag een Transition Town opzetten in Castricum. We denken dat dit inmiddels dus zo’n 12,5 jaar geleden is. En dat is natuurlijk reden voor een feestelijk Transitie Café om dit te vieren en omdat we weer echt bij elkaar kunnen komen op vrijdag 4 maart om 17.30 in het Supréme College (de Maranathakerk)

Programma vrijdag 4 maart

Inloop en tafels dekken

bron: Transition Network Essential Guide

Vanaf 17:30 gaat de deur open om gezamenlijk de tafels feestelijk te dekken. Uitbundig, graag, maar we willen natuurlijk geen berg afval produceren. Hoe creatiever, hoe beter!

Breng graag zelf bord, bestek, beker/glas mee en natuurlijk een lekker hapje en een drankje om te delen! Koffie en thee regelen wij.

Potluck maaltijd

Om 18:00 kunnen we met z’n allen aan tafel. En tijdens het tafelen kunnen we mooi terugkijken. Weet jij nog een verhaal; hoe het begon en hoe het verder ging? Misschien laten we wat foto’s en posters zien uit de beginjaren. Heb jij nog een leuk verhaal? Vertel het! Heb je nog foto’s of krantenknipsels? Neem ze mee!

bron: Transition Network Essential Guide

Taart en complimentenregen

Rond 19:30 ronden we de maaltijd af met taart en een complimentenregen.

Het is zo heerlijk om een compliment te krijgen, maar het is ook leuk om een compliment te geven: het kost immers niets. Met een complimentenregen leven we ons eens helemaal uit! We feliciteren elkaar met alle mooie dingen die we gedaan hebben de afgelopen jaren. Dat wordt een opsteker, want het gaat complimenten regenen!

“Open Space”

bron: Transition Network Essential Guide

Om 20:00 gaan we op een gezellige manier vooruit kijken. Wat willen we de komende jaren in Castricum gaan bereiken? Groen, duurzaam, sociaal, lokaal, veerkrachtig, … en wat wil/kan jij daaraan bijdragen? Hoe gaan we Transitie Castricum verder op de kaart zetten? We verzinnen leuke plannen en kijken waar we vervolgens energie van krijgen om te gaan doen.

Muziek en dans

De avond eindigt met een uurtje lekkere muziek en ruimte om samen te dansen. Wil je liever nog even doorpraten met mensen? Dan kun je natuurlijk in een andere ruimte nog even gezellig verder zonder over de muziek heen te hoeven schreeuwen.

Rond 22:00 kunnen we samen de boel opruimen en daarna wordt het tijd om naar huis te gaan.


Dresscode: heel feestelijk

Neem mee: iets voor de weggeef tafel, zoveel vrienden/ buren als je wilt en uiteraard de Potluck, bestek, bord en beker.

Potluck: Neem niet meer mee dan jij en jouw introducees ongeveer nuttigen, dan verspillen we geen voedsel. Je hoeft niet precies een maaltijd mee te nemen. Je kunt bijvoorbeeld een salade maken, een hartig taartje bakken of een schaal falafel balletjes meenemen. Er zijn waarschijnlijk veel vegetariërs, dus als je ergens vlees in gebruikt, geef dat graag even aan.

Supreme College: Koning Willemstraat 1, 1901 CA Castricum

Toegang: Gratis, bijdrage aan huur + koffie & thee wordt op prijs gesteld

Corona: Volgens de meest recente richtlijnen zijn mondkapjes en toegangsbewijs niet meer verplicht. Heb je echter klachten, blijft dan thuis.