Meteen naar de inhoud

Een Schatkist

Aan het eind van een stranddag blijft er veel vergeten en verloren speelgoed liggen. Zonde, dat was PaanZee met ons eens. Dit achtergebleven speelgoed – vaak plastic – komt in zee en in de duinen terecht. Marcel Tervoort heeft op verzoek van Tanja Beentjes de schatkist gemaakt en afgelopen donderdag geplaatst. Gevonden en verloren speelgoed kan in de kist worden gelegd om vervolgens door kinderen opnieuw te worden gebruikt. Hergebruik, samen delen, samen spelen. Precies hoe we het graag zien. Dank voor de samenwerking PaanZEE!

Heel de kust vol schatkisten?

De transitiebeweging staat onder meer voor consuminderen, delen en spelenderwijs verandering brengen. Transitie Castricum heeft in lijn met deze gedachte PaanZEE benaderd met het verzoek een schatkist te maken voor vergeten en verloren speelgoed. PaanZEE is altijd bezig om op en rond het parkeerterrein een bijzondere sfeer te creëren. Zo is bijvoorbeeld een bord geplaatst met de tekst: ‘Behave like animals, animals do not leave trash’. Ook is PaanZEE bezig om nieuwe houten prullenbakken te plaatsen zodat het afval gescheiden kan worden.

Wat in Castricum aan Zee kan, kan natuurlijk ook in andere kustplaatsen. Dus deel dit idee met kennissen en vrienden langs de hele kust en wie weet, ontstaat er een hele keten aan schatkisten in Nederland.