Meteen naar de inhoud

Donut lezing bij boekhandel Laan

Op 15 september 2018 is het 10 jaar geleden dat de zakenbank uit de VS Lehman Brothers omviel. Het was het begin van de financiële crisis en de reddingsoperatie door de overheid kostte tientallen miljarden. Er zijn enkele maatregelen getroffen, maar de financiële sector is niet wezenlijk veranderd en we zijn vrolijk op weg naar een volgende crisis. Op 14, 15 en 16 september vindt daarom het Alternative Finance Festival plaats om te laten zien dat het niet alleen anders kan en moet, maar dat er al een heleboel alternatieven aan de weg timmeren! Ook in Castricum. Daarom organiseren we een op 15 september in de middag een lezing bij Boekhandel Laan over de Donut Economie.

In 2017 publiceerde Oxford-onderzoeker Kate Raworth haar boek Doughnut Economics (2017). Naar aanleiding van dat boek noemde George Monbiot haar in The Guardian de ‘John Maynard Keynes van de 21e eeuw’. Dat gaat wellicht erg ver, maar Doughnut Economics is wel een aanrader voor eenieder die op zoek is naar kennis over de ‘nieuwe economie’. Inmiddels is Raworth een paar keer in Nederland geweest en ze heeft daarbij een zelf een bezoek mogen brengen aan de leden de Tweede Kamer.

Interessant genoeg dus, maar we willen ook graag kijken wat we kunnen met die Donut Economie. Na een presentatie van de Donut Economie door Maarten Nijman (TT-er en mede-initiatiefnemer van Our New Economy) gaan we ook kijken naar een praktische en lokale invulling aan de hand van een paar thema’s.

Wanneer: zaterdag 15 september
Waar:
Boekhandel Laan, Burgemeester Mooijstraat 19, Castricum
Tijd: 14:00 tot ca 15:30
Kosten: toegang gratis, consumpties in de boekproeverij voor eigen rekening
Aanmelden: is niet nodig