Meteen naar de inhoud

Doe mee met de Zero Waste Tour in Castricum

Wil je weten hoe je boodschappen doet met minder plastic in Castricum? Op zaterdag 12 september organiseert initiatiefneemster Bonnie Snoek samen met Zero Waste Nederland een zero waste tour. Samen met anderen die graag minder plastic willen gebruiken gaan we langs de winkels en geven we je tips en tricks over hoe je eigen afvalberg kunt verkleinen. Ook komt Daan Strang van Plogsack, die van 8 tot 30 augustus de Nederlandse stranden opruimt in zijn Beach Clean-up tour, vertellen over zijn missie en zijn ervaringen.

Boodschappen doen zonder plastic?

Op het moment dat je klaar bent met koken, of als het vuilnis alwéér moet worden weggebracht, realiseer je je dat we wel erg veel afval produceren. Het lijkt alsof dit afval weg is op het moment dat het vuilnis op wordt gehaald, maar lang niet al dit afval wordt gerecycled. Daarnaast komt een groot deel van ons afval terecht op plekken waar we helemaal geen afval willen: op straat, in bossen en in de oceaan. Gelukkig is er een hoopgevende nieuwe trend: zero waste (oftewel afvalvrij) leven. En laat dit in Castricum nou steeds beter mogelijk zijn!

In Castricum

Diverse ondernemers en supermarkten in Castricum hebben het zero waste principe enthousiast omarmd. Bij hen kan je de boodschappen meenemen in zelf meegebrachte (Tupperware) bakjes, glazen potten of groentezakjes. Op de deur hangt de sticker waarop staat: “neem gerust je eigen verpakking mee”, zodat je al weet dat het hier mogelijk is. Zo kan je bijvoorbeeld bij Bakkerij Brakenhoff brood in een herbruikbare broodzak halen, bij Ramai’s Foodtruck je overheerlijke lunch of diner in je eigen pan meenemen of bij Ekoplaza groente en fruit in eigen zakjes meenemen.

De Zero Waste Tour

De tour is op zaterdag 12 september en de route begint om 9.30 uur bij de Tuin van Kaptein Rommel. Deelname is gratis. Aanmelden kan via bonniesnoek@hotmail.com. I.v.m. Corona is er een beperkt aantal plaatsen, dus wees er snel bij!

Ben jij of ken jij een ondernemer die verpakkingsvrij boodschappen doen wil aanmoedigen? Neem dan ook contact op!

Deelnemende ondernemers tot nu toe:

Bakkerij BrakenhoffBurgemeester Mooijstraat 34, 1901 ET Castricum
Traiteur Niels KooktBakkerspleintje 1a, 1901 EM Castricum
Kleppers VishandelDorpsstraat 34, 1901 EL Castricum
IJssalon Marx”O Larry’s Burgemeester Mooijstraat 27, 1901 ER Castricum
Ramai’s foodtruckBalatonfüredplein, 1901 BD Castricum
De Oude KeukenOude Parklaan 117, 1901 ZZ Castricum
EkoplazaTorenstraat 34, 1901 EE Castricum
Alexanderhoeve CastricumGeesterduin 8, 1902 EK Castricum