Meteen naar de inhoud

Deelauto

Na de succesvolle presentatie op 26 oktober 2011 nu een update rond de deelauto Castricum.

Drie auto’s is al genoeg

Na contact met Mywheels en Wheels4All is duidelijk dat 3 auto’s voldoende zijn om een begin te maken met autodelen. Dat is goed nieuws, want daar zitten we al lang op. Dus we gaan nu verder met het initiatief en starten met de registratie.

Hoe werkt het?

Op dit moment is het niet nodig te kiezen tussen AutodelenZwolle, Mywheels en Wheels4All, maar dat kunnen combineren. Het systeem van AutodelenZwolle kunnen we als basis gebruiken en Mywheels/Wheels4All als back-up. Het geeft ook de mogelijkheid om door te kunnen groeien. Vanuit Zwolle hebben we intussen het aanbod gekregen om elke auto uit Castricum te registreren op hun site voor een prijs van euro 15 per auto per jaar. Gezien de kosten van de website is dat op dit moment een uiterst billijk aanbod. Hierdoor hoeven we ons nu nog geen zorgen te maken over het opzetten van een eigen registratie.

Stappen

  1. We moeten onderscheiden tussen mensen die een auto inbrengen en mensen die een auto willen gebruiken. Er is nog voldoende ruimte voor mensen die een auto willen gebruiken.
  2. De mensen die een auto inbrengen, zullen zich moeten verzekeren bij Achmea/Centraal Beheer. De mensen die een auto gaan gebruiken zullen zich daarna als gebruiker moeten registreren bij Achmea/Centraal Beheer.
  3. Om voor deze verzekering in aanmerking te komen, zullen de inbrengers van auto’s eerst lid moeten worden van de Vereniging voor Gedeeld Autogebruik.

Aangenomen dat er nog wel wat vragen zullen rijzen bij de inbrengers van auto’s, gaan we binnenkort bijeen te komen. Hopelijk hebben dan een paar mensen al gewerkt aan lidmaatschap van de Ver. voor Gedeeld Autogebruik en de verzekering. We kunnen dan die informatie uitwisselen. Ook kunnen we dan gezamenlijk door de besloten pagina’s van Autodelen Zwolle heenlopen om te kijken hoe die website werkt.

Concluderend; geef je desgewenst op via het contactformulier ovv autodelen. Met de ‘inbrengers’ gaan we op korte termijn een vergadering beleggen. We houden iedereen op de hoogte.