Meteen naar de inhoud

De Auto in het TT Café

Op vrijdag 6 oktober staat de auto centraal in het TT Café. Of, beter gezegd, de autobezitter. Want een auto levert je snelheidswinst op en je komt eenvoudig op plekken die soms lastig bereikbaar zijn. Tegelijk kost een auto je op andere momenten ook veel tijd. Sta je daar wel eens bij stil als autobezitter? Arie van TT Castricum stond daar laatst wel langer bij stil; hij is gaan rekenen.

Auto of fiets, wat is sneller?

Voor die enkele rit van A naar B is die berekening snel gemaakt. Maar wat gebeurt er als je langer gaat rekenen? Met een bredere set getallen over afstanden, inkomens, woon-werk verkeer, uitgaven en andere gegevens blijkt een auto best een omslachtig voertuig. Dat maakt je misschien nieuwsgierig. Misschien ook niet, dan wist je het al.

Aangezien de fiets niet voor iedere rit de beste oplossing is, hebben we nog een paar interessante auto-alternatieven. Zoals de verschillende vormen van auto-delen. We staan ook stil bij mogelijke partijen die inmiddels in deze ‘markt’ zijn gestapt en laten je kennismaken met de voordelen en nadelen van autodelen.

De verschillende partijen die nu actief zijn in Nederland

MyWheels: Met auto’s in meer dan 500 plaatsen, vind je altijd wel een auto bij jou in de buurt. Boek een auto, haal de sleutel op en rijden maar! In veel plaatsen staan ook Smartwheels, dat zijn auto’s die je opent met je OV-chipkaart of smartphone. Ideaal! Geen vaste abonnementskosten en voordelige tarieven, bij ons betaal je alleen wanneer je een auto gebruikt.
Snappcar, Verhuur je auto, help anderen en verdien je autokosten terug. De gemiddelde auto staat 23 uur per dag stil. Zonde natuurlijk! Vul hieronder je kenteken in en ontdek hoeveel jij door het delen van je auto kan verdienen.
Vereniging voor gedeeld autogebruik, Steeds meer mensen delen een auto, dat scheelt je een hoop geld en stimuleert je om een bewuste keuze te maken. Dus het is goed voor je portemonnee én het milieu. In Nederland heb je veel keuze als je wilt autodelen.

Welkom op vrijdagavond 6 oktober 19:00 – 21:00 (start presentatie 19:30)
Lokatie: ClubMariz, Dorpsstraat 72 Castricum.
Kosten: gratis (consumpties voor eigen rekening).