Meteen naar de inhoud

Castricum Zorgt in TT Café

Een enthousiaste groep mensen is gestart met het opzetten van Castricum Zorgt. Voornaamste doel: zorgen dat ouderen en andere inwoners die zorg nodig hebben, zo lang mogelijk in onze gemeente kunnen blijven wonen, met alle essentiële zorg- en welzijnsvoorzieningen in de buurt. Maar ook ván de buurt: dorpsbewoners spelen zelf een belangrijke rol bij het leveren van diensten. Dat vergroot de zelfredzaamheid, maar ook de onderlinge betrokkenheid.

Kijk naar het voorbeeld in Austerlitz

Zorg of verpleging nodig? Huishoudelijke hulp misschien? In Austerlitz, gemeente Zeist, hoeven mensen niet langer via grote zorgaanbieders op zoek naar onpersoonlijke hulp ver weg. Austerlitz Zorgt regelt alles, binnen de oude vertrouwde omgeving. Ook voor minder nijpende zaken biedt de zorgcoöperatie uitkomst. Voor vervoer naar het ziekenhuis komt een vrijwilliger van Austerlitz Rijdt voorrijden. Maar ook een gezonde maaltijd behoort tot het dienstenpakket.

Heft in eigen hand

Waar willen we met de gemeente Castricum naar toe? We hoeven niet het voorbeeld uit Austerlitz klakkeloos te kopiëren. In samenwerking met partijen als de gemeente, welzijn en zorginstellingen, kunnen we met actieve burgers een goed plan opzetten. De enige zekerheid die we hebben is dat er steeds minder geld is vanuit de overheid. We zullen als burgers wel moeten… Maar we kunnen ook meer bereiken, mogelijk zelfs efficiënter dan grote organisaties dat kunnen.
Hoe Castricum Zorgt dat wil organiseren, wordt op 3 oktober in het TT Café besproken. Je bent van harte welkom.

Welkom op vrijdagavond 3 oktober 19:00 – 21:00, start presentatie circa 19:30.
Locatie: Bibliotheek Kennemerwaard, Castricum.
Kosten: gratis (consumpties 1 euro).