Meteen naar de inhoud

Bomen in het Transitie Café van 7 februari

Bij Transitie Castricum is een Bomengroep gestart. Op vrijdag 7 februari willen we onze bezoekers en onszelf, meer bewustzijn en kennis bijbrengen over het belang van bomen voor het milieu, voor ons welzijn en voor de biodiversiteit. Zodat wij intelligent met ons bomenkapitaal kunnen omgaan.

Deze kennis willen we ook graag delen met de gemeente zodat er een gezond bomenbeleidsplan uit kan ontstaan en zodat het kapbeleid genuanceerd uitgevoerd kan worden. We realiseren ons dat er zich tegengestelde  belangen kunnen voordoen, maar in ons vooronderzoek hebben we geconstateerd dat er veel meer afwegingen meespelen dan men aanvankelijk zou denken. Een voorbeeld: Mensen willen zonnepanelen op hun dak maar voor hun huis staat een grote boom die al het zonlicht wegneemt. Gaan we die boom kappen? Een antwoord hierop hoor je de 7e!

We gaan samen bomen over Bomen en daar valt zoveel over te zeggen dat we er eigenlijk wel minstens 3 Transitie Cafés voor nodig te hebben. Dat we verschil van mening zullen tegenkomen is te verwachten en iedereen heeft recht op zijn/haar mening, dat willen we graag meenemen. Het gaat ons over onze zorg over het milieu in de breedste zin van het woord en daar is heel  veel zinnig materiaal over te vinden en willen we graag met jullie delen. Wethouder Binnendijk heeft toegezegd aanwezig te zijn, het bomenbeleid in Castricum valt in zijn portefeuille.

Soep Café
Voorafgaand aan het Transitie-café is er om 18.00 uur Soep Café , de soep is gratis met dank aan Brakenhoff, Beentjes, Ekoplaza en Taim Market (op het kooiplein)
Een team vrijwilligers van Transitie Castricum geeft een positieve draai aan verspilling van voedsel. Groente en brood wordt opgehaald bij Castricumse ondernemingen en eten dat anders weggegooid zou worden, wordt omgetoverd in heerlijke GRATIS soep. Iedereen is welkom.

 

Wanneer: vrijdag 7 februari
Tijd: Inloop voor soepmaaltijd vanaf 18:00, start Transitie Café 19:30
Waar: Tuin van Kapitein Rommel 2 (voor navigatie navigeren naar Stationsweg 3)
Kosten: Een bijdrage in de huurprijs en de drankjes