Meteen naar de inhoud

Bibliotheek Castricum en Muttathara creatief rond Dag van de Duurzaamheid

10 oktober: Dag van de Duurzaamheid
Op 10, 11 en 12 oktober, rond de dag van de Duurzaamheid, willen de Bibliotheek Castricum en Muttathara graag laten zien hoe je zelf creatief aan de slag kunt gaan met tweedehands spullen.

De kringloop is een ware schatkamer waar van alles te vinden is. Vanaf donderdag 10 oktober is er in de bibliotheek een kleien dependance ingericht met spullen uit de voorraad van Muttathara.
Zij vormen de basis ingrediënten, daarnaast zijn er voorbeelden te zien wat je vervolgens met die ingrediënten kunt maken. Een creatieve metamorfose. Een oude stoel verandert in een prachtige prinsessenstoel met een lik verf en nieuwe bekleding, oude kopjes en schoteltjes worden omgetoverd tot een etagère of kandelaars, kleding krijgt een metamorfose met oude knopen, lapjes en wol. Zo zijn er nog tal van voorbeelden te noemen. Leuk om ideeën en inspiratie op te doen.

De bedoeling is dat mensen met andere ogen naar tweedehands goederen gaan kijken en er eventueel zelf actief mee aan het werk gaan. Voor nog meer inspirerende ideeën heeft de bibliotheek een grote collectie boeken te leen voor zowel volwassenen als kinderen. Als mensen zelf al leuke dingen maken of hebben gemaakt van tweedehands spullen en ze willen dat delen met anderen door bijvoorbeeld een korte demonstratie te geven dan worden ze van harte uitgenodigd in de bibliotheek tijdens deze dagen.

U kunt daarover contact opnemen met Liesbeth Munters van Bibliotheek Kennemerwaard via de mail l.munters [apestaartje] bibliotheekkennemerwaard [punt] nl

Over Muttathara

De stichting Castricum helpt Muttathara zet zich in voor projecten in ontwikkelingslanden. Jaarlijks worden tientallen initiatieven van vooral Indiase organisaties financieel ondersteund. De inkomsten van Muttathara komen o.a. uit de verkoop van het uitgebreide aanbod van tweedehands goederen in de winkel op de Castricummerwerf. Veel inwoners van Castricum en omgeving kiezen ervoor om spullen niet weg te gooien of te verkopen, maar naar Muttathara te brengen. Het mes snijdt aan twee kanten; spullen worden hergebruikt (duurzaam) en de verkoop ervan brengt geld op voor projecten.