Meteen naar de inhoud

Afval = voedsel, verslag van de Cradle-to-Cradle avond

Op 9 november verzamelde zich zo’n 35 Castricummers bij het duurzaam gebouwde bedrijfspand van Tromp Medical voor een Cradle-to-Cradle informatieavond. Onder hen ook burgemeester Mans van Castricum.

Wat is Cradle-to-Cradle

De grote uitdaging van deze avond was om een gemêleerd publiek op een onderhoudende manier iets te vertellen over Cradle-to-Cradle. Er waren mensen die nog niet eerder van de term hadden gehoord, maar ook medewerkers van Desso, een gecertificeerd Cradle-to-Cradle bedrijf. De documentaire Afval = Voedsel uit 2006 was voor een deel van de aanwezigen nieuw en het blijft een indrukwekkend verslag. Het is vooral aanmoedigend om te zien hoe twee mensen met een goed idee – een radicaal innovatieve visie op hergebruik – de hele wereld kunnen inspireren tot nieuwe productiemethoden.

In Castricum

Wat kunnen we met Cradle-to-Cradle in Castricum? Op de bijeenkomst hebben we met name stil gestaan bij wat Cradle to Cradle is. Over toepassing binnen Castricum is wel gesproken vanuit de rol van ‘consument’, dus vraag om Cradle-to-Cradle producten. Een verdere uitwerking hoe het uitgevoerd wordt en hoe we in onze regio het principe zelf kunnen toepassen, zal in een vervolg bijeenkomst worden opgepakt.

Wil je daar meer over weten, meld je dan aan via onze contactpagina met het onderwerp Cradle-to-Cradle.