Meteen naar de inhoud

Actie MeerBomenNu

MeerBomenNu is aan de slag om ieder plantseizoen honderdduizenden bomen te planten in Nederland. Dit doen ze omdat zij geloven dat bomen planten dé oplossing is om klimaatverandering tegen te houden, de biodiversiteit te herstellen en een handelingsperspectief te bieden aan iedereen met klimaatzorgen. Zo laten we de wereld mooier achter voor de volgende generaties. Ook in Castricum!

Ook in Castricum

Op de website van MeerBomenNU zijn meer dan één miljoen bomen aangevraagd. Geen bomen van kwekers maar zaailingen uit de natuur. En die staan er in overvloed in ons dorp! Onder leiding van Bonnie Snoek van Transitie Castricum gaan we de zaailingen oogsten, opslaan op de bomenhub en daarna uitdelen. Ook werken we samen met scholen, bedrijven en de gemeente aan het vergroenen van onze leefomgeving. Hard nodig want de biodiversiteit is de afgelopen 40 jaar met bijna 80% afgenomen, en ook leuk om te doen! 

Samen met de duizenden vrijwilligers door heel Nederland van MeerBomenNU delen we dit jaar 1 miljoen bomen uit voor voedselbossen, langs snelwegen, rondom boerenerven maar ook voor het vergroenen van scholen, bedrijven en particuliere tuinen. Hoe doen we dat?  Met de groep vrijwilligers gaan we dit najaar naar Landgoed Duin en Bosch om zaailingen te oogsten. Het landgoed staat vol met jonge bomen en struiken die als ze niet worden geoogst het niet zullen redden. De vrijwilligers gaan deze bomen oogsten onder begeleiding van een ecoloog. Ze worden vervolgens ingekuild op de bomenhub in aan de Duinenboschweg in Bakkum. Daar komen de aanvragers van de bomen ze ophalen, maar we delen de boompjes ook uit aan een ieder die zijn tuin wil vergroenen!  

Start donderdag 18 november

We starten op donderdag 18 november en gaan vanaf dat moment elke 2 weken oogsten in het gebied. Om mee te doen heb je geen uitgebreide kennis nodig van bomen en planten. En je zit nergens aan vast, dus je kunt het altijd een keertje proberen. Meld je aan via onderstaande formulier.