Meteen naar de inhoud

30 augustus Repair Café

Repair Cafe (door Jorinde Reijnierse)

Op zaterdag 30 augustus kun je langskomen in De Bakkerij voor weer een Repair Café. Reparaties aan kleine elektrische apparaten, fietsen, kleding. Ook als je in de knoop zit met je breiwerk of jezelf vastgehaakt hebt kunnen onze vrijwilligers je weer op gang helpen. De vrijwilligers helpen je om samen spullen te repareren, waarna je het zoveel mogelijk zelf afmaakt. Je spullen brengen en zelf boodschappen doen, is dus niet de bedoeling. Repareren en reparaties zijn uiteraard op eigen risico.
Veel mensen gooien erg snel spullen weg omdat ze kapot zijn. Erg zonde want vaak is iets met een simpele reparatie zo weer aan de praat te krijgen. Als we spullen repareren in plaats van weggooien, zijn er veel minder grondstoffen nodig. Ook kun je op die manier veel geld besparen.

En gezelligheid

Naast gerepareerde spullen brengt een Repair Café ook veel gezelligheid. Je kunt wat drinken aan de bar van De Bakkerij.
Dit Repair Café wordt vier keer per jaar georganiseerd door Transition Town Castricum en De Groene Bak en is toegankelijk voor jong en oud. De Groene Bak is een groep jonge Castricummers die zich op verschillende manieren bezig houden met duurzaamheid. Transition Town Castricum is een netwerk van Castricummers die aan de slag zijn om hun wonen, eten, werken en leven meer duurzaam, sociaal en lokaal te maken. Wij werken met simpele oplossingen en laten zien hoe we elkaar kunnen helpen die uit te voeren.

Kom langs

Het Repair Café vindt plaats op zaterdag 30 augustus van 14.00 tot 17.00 uur in De Bakkerij aan de Dorpsstraat 30 in Castricum.
De entree is gratis (giften zijn welkom). Je betaalt natuurlijk wel voor eventuele gebruikte materialen.

Let op: reparaties zijn op eigen risico.