Meteen naar de inhoud

Transitiecafé Circulaire Economie op 3 februari

Vrijdagavond 3 februari is er weer Transitie Café. Het thema van deze bijeenkomst is Circulaire Economie – Het belang van een sterk Circulair Netwerk. In het kader van de haalbaarheid van het Circulair Centrum BUCH gemeenten worden er in de diverse gemeenten thema avonden georganiseerd.

Vervolgsessie Circulaire Economie

Op de bijeenkomst Circulaire Economie in het Transitie Café van afgelopen 2 september 2022 is er gesproken over de komst van een Circulair Centrum. De insteek van deze avond was vooral informatief.

Een Circulair Centrum is:

  • een nieuw type milieustraat
  • gecombineerd met faciliteiten (inzameling, werkplaatsen, ateliers, demontage) gericht op hergebruik en reparatie
  • een Circulair netwerk van alle partners gericht op dat gebied. (o.a. maken, verkoop  en  onderwijs).

Op 3 februari gaan we interactief met elkaar aan de slag waarbij de volgende onderwerpen aan bod komen:

  • Hoe haalbaar en gewenst is een Circulair Centrum voor de gemeenten Castricum, Bergen en Heiloo en hoe kan dit bijdragen aan de transitie richting een Circulaire Economie?
  • Is er al een actief circulair netwerk in de gemeenten en hoe kan dit netwerk groeien zodat meer inwoners en ondernemers elkaar weten te vinden voor hergebruik en reparatie?

Daarnaast gaan we deze avond concreter in op het ontwerp van een tweedehands hout- en bouwmaterialen winkel/werkplaats. Doel is om te onderzoeken hoe we hout- en bouwmaterialen slim kunnen hergebruiken en daar verschillende andere functies aan verbinden, zoals workshops upcycling. Ook als inwoner en/of ondernemer kan je bijdragen aan het hergebruik van die hout en bouwmaterialen in jouw gemeente. Laten we samen ontdekken, ontwikkelen en ons laten inspireren op deze interactieve avond om die Circulaire Economie een stukje dichter bij te brengen en concreter te maken.

De avond wordt gefaciliteerd door Marguerite Evenaar en Kristel Logghe.

Vrijdag 3 februari

Plaats: Suprême College, Koning Willemstraat 1 (de vroegere Maranathakerk)
Aanvangstijd: 19:30 uur, inloop vanaf 19.00 uur
De toegang is gratis, maar een bijdrage in de kosten van harte welkom (denk aan wat kleingeld)!