Meteen naar de inhoud

24 mei REPAIR CAFÉ

Repair Cafe (door Jorinde Reijnierse)

Heb je (kinder)kleding met versleten plekken en wil je weten hoe je dat op een hippe manier kunt repareren? Zit er een naadje los bij een broek? Hoe repareer je kapotte broekzakken? En wat doe je bij een gaatje in een gebreide of gehaakte trui?
Op zaterdag 24 mei kun je langskomen in De Bakkerij voor reparaties aan textiel, maar natuurlijk ook voor kleine elektrische apparaten. Ook kun je komen voor advies bij het repareren van fietsen en computers. Vrijwilligers helpen je om samen spullen te repareren, waarna je het zoveel mogelijk zelf afmaakt. Repareren en reparaties zijn uiteraard op eigen risico.
Veel mensen gooien erg snel spullen weg omdat ze kapot zijn. Erg zonde want vaak is iets met een simpele reparatie zo weer aan de praat te krijgen. Als we spullen repareren in plaats van weggooien, zijn er veel minder grondstoffen nodig. Ook kun je op die manier veel geld besparen.

En gezelligheid

Naast gerepareerde spullen brengt een Repair Café ook veel gezelligheid. Je kunt wat drinken aan de bar van De Bakkerij.
Dit Repair Café wordt vier keer per jaar georganiseerd door Transition Town Castricum en De Groene Bak en is toegankelijk voor jong en oud. De Groene Bak is een project van De Bakkerij over duurzaamheid. Transition Town Castricum is een netwerk van Castricummers die aan de slag zijn om hun wonen, eten, werken en leven meer duurzaam, sociaal en lokaal te maken. Wij werken met simpele oplossingen en laten zien hoe we elkaar kunnen helpen die uit te voeren.

Kom langs

Het Repair Café vindt plaats op zaterdag 24 mei van 14.00 tot 17.00 uur in De Bakkerij aan de Dorpsstraat 30 in Castricum.
De entree is gratis (giften zijn welkom). Je betaalt alleen voor eventuele gebruikte materialen.